HS1

De avonturen van HS1 Volley2b – Belangrijke punten voor Volley2b

Dames, heren en iedereen daar tussen of buiten. Ik schitterde de afgelopen weken in afwezigheid, maar ik ben gelukkig weer terug om mijn trouwe lezers te vermaken.

Afgelopen zaterdag drie en twintig maart tweeduizend en negentien, mochten onze halfgoden van HS1 zich melden in Krimpen om daar de belangrijke punten binnen te slepen tegen de nummer laatst en hun het laatste duwtje te geven naar degradatie. Nou, de mannen hebben geleverd ook hoor, dames en heren. Als ik zou zeggen dat het een geweldige pot was om naar te kijken zou ik liegen, maar het resultaat wat we wilden halen is behaald. 

Toen set 1 begon en pakten onze mannen gelijk het initiatief, grepen de voorsprong en door een lange serviceserie kwamen ze ruim en comfortabel voor om zo set 1 al vroeg te beslissen. Met de ruime voorsprong was het kat in het bakkie om de set binnen te slepen. Set 1 werd gewonnen met 25-15. Set 2 was eigenlijk vrijwel identiek. Goede sterke service series en hierdoor werd ook deze set ruim gewonnen met 25-15.

Alleen toen begon set 3 en begon ook het drama. Wat een verschrikkelijk spel. Er werd zo veel fout geserveerd dat ik bij 8 ben gestopt met tellen. Tegelijkertijd begon de pass te haperen en als klap op de vuurpijl werd er ook veel lastiger gescoord. Nou dames en heren, u zult begrijpen dat ik met samengeknepen billen keek, want we wilden zo graag de volledige buit pakken. Nu kon ik eigenlijk ook al weten dat de jongens mij niet in de steek zouden laten en het beloofde resultaat te halen. 26-24 werd deze set. Onnodig spannend.

Daarna was er nog maar 1 set te gaan. Hopelijk meer ontspanning en beter spel. Nou mis poes, dames en heren. Het werd zo mogelijk nog slechter qua pass en aanval, maar serverend gelukkig wel iets beter. Ach ja, er werd wel gewonnen gelukkig.

Joran ging volledig uit z’n stekker ging tegen de scheidsrechter, waar die op zich wel gelijk in had. Hij had eigenlijk rood moeten krijgen. Uiteindelijk wonnen we met een beetje hulp van Arjan de Gelder, die slim zag waar de bal was! Uiteindelijke waren alle 5 de puntjes binnen, om zo als winnaar dames 1 aan te moedigen.

Tot de volgende keer!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – 2 wedstrijden in 3 dagen

Het was een zware week dames en heren. Een zware week voor mij als verslaggever, maar ook voor onze jonge goden. 2 wedstrijden in 3 dagen is niet mis. Zeker niet als de eerste van de reeks uit in Schubbekutteveen is om half 10 ’s avonds. Of nee het was Ettenleur. Achja het was een takke end weg en iedereen had er de pest over in. Wedstrijd 2 was gelukkig wel thuis. En dat was een belangrijke, tegen een directe concurrent waar de 4-0 nodig en haalbaar was. Maar zonder op de zaken vooruit te lopen beginnen we donderdagavond in Schubbekutteveen.

De wedstrijd begon al goed, geen 2e scheidsrechter. Overigens was dat niet heel erg, want de scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Sowieso beter dan dat wij speelde. Echt ongelooflijk hoe slecht er werd gespeelt in deze wedstrijd. De pass begon al niet lekker, dus geen druk op de midden en de buitenkant kwam er maar lastig doorheen of langs. Of dat nou lag aan de set-ups of aan de buitens laten we in het midden, maar het klopte in iedergeval niet zo als het hoorde. Dit ging zo door en je merkte aan alles dat het gewoon niet scherp was. We wilden een 3 mans blok zetten op de takke lange midden, maar dat werd vaak vergeten. De linkerkant vooral dichtzetten, ook dat werd vaak vergeten of niet gedaan. Meer gebruik maken van shot/prikballen, ook dat werd te weinig gedaan. Nou dames en heren dan merk je al snel dat er geen scherpte in zit.

Toen de heren 3-0 achter stonden werd er eindelijk gevolleybald en kon de laatste set binnen worden geharkt. Ongelooflijk onnodig en vooral k*t, omdat we er een uur voor hebben gereden om zoon drama pot neer te zetten. Op naar zaterdag dan maar. Hopen dat dat beter gaat.

Nou ik kan iedereen direct al uit de droom helpen. Het was niet beter hoor. Er miste zo veel scherpte ook in deze wedstrijd. Of dat nou kwam omdat er donderdag ook al gespeeld was of omdat de koppies er niet bij waren, maar het was gewoonweg niet scherp. Ook hier begon de pass weer niet lekker. Midden werd niet goed aangespeeld en de buitens kwamen er niet goed doorheen. Wederom of het nu aan de set-ups lag of de aanvallers laat ik in het midden, maar het was wel weer een exacte kopie van donderdag. Helaas. Maar ook in deze wedstrijd werd er dus in de 4e set weer gevolleybald. Het was nog steeds geen pracht pot maar het was al meer dan dat het de sets er voor was. 

Dus al met al waren het twee zware wedstrijden met de uitslagen 3-1 en 1-3. Ik hoop dat ik volgende week over winst mag schrijven want dit is erg deprimerend om zo te schrijven. Tot volgende week!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – Spanning en sensatie

De heren mochten weer tegen hun geduchte concurrent uit Waspik waar ze vorig seizoen zulke spannende wedstrijden tegen hebben gespeeld. Nog een laatste keer thuis tegen deze mannen dit seizoen. Altijd lastig dit team. Vol ervaring en ook lekker zuigen onder dat net. Dat kunnen ze ook als geen ander. Bij de bespreking was het devies simpel. Muil houden tegen de tegenstander en de middens moeten veel ballen krijgen. Laten we zien of dit gaat lukken.

Set 1 begint, maar geen ontzettende overtuiging bij volley2b. Ook zeker niet bij de kant van Attak, waardoor we wel flink voorkomen. 20-13 en 23-18 uiteindelijk ook nog. Maar dat was nog niet genoeg. Want toch wist volley2b dit uit handen te geven met 26-28. Het laatste punt was het meest frustrerende waar de scheidsrechter terecht voetfout affloot. Maar daar later meer over.

Set 2 en er werden wat wijzigingen doorgevoerd in de loop van de set. Deze pakte goed uit waardoor de set gelukkig gewonnen kon worden. de midden werd net wat beter bedient en zo kon de set gewonnen worden. De scheidsrechter miste in deze set overigens een paar netfouten van Attak maar floot er wel 1 af voor ons. Frustrerend.

In set 3 werd er beter gevolleybald, maar ook door Attak. Er kwam van beide kanten wat meer service druk en dat zorgde voor meer moeite in de aanval. De set ups aan de buitenkant van volley2b wisselde ook nog wel eens waardoor het ook lastig was voor de buitens om het op te lossen. Op 24-23 voor ons maakt attak bij het blokkeren een gigantische netfout die de scheids wederom niet ziet. Gelukkig won volley2b dat punt wel, maar er werd wel behoorlijk geschreeuwd richting de arbitrage.

Nog een set te gaan hoopt volley2b. Nóg een gigantische netfout en de beste man fluit weer niet. Gelukkig floot Mulstef deze wel af, maar wat een frustratie. Vervolgens maakt Joran een lichte netfout en die ziet meneer natuurlijk wel. Joran over de kook. En door het aanraken van de scheidsrechter ontving hij de eerste kaart van het seizoen en het was meteen een rode! Joran van harte met deze primeur ?!!! Vervolgens door een net niet gemaakte pancake frustreerde de tegenstander zich dusdanig dat Mulstef een bal richting zijn hoofd geschoten kreeg. Rood voor Attak. We staan weer gelijk. Helaas ging deze set toch nog verloren. 23-25

Er was dus een 5e set nodig. Helaas had Attak de langste adem en mochten ze de 3 punten mee naar huis nemen en bleef volley2b met 2 punten achter. Vooraf een uitslag waarvoor we zouden tekenen, achteraf onnodig en heel zonde. Maar er is bijna niet met de tegenstander gesproken (wel met de scheids maar dat terzijde) en de midden is veel aangespeeld. Dus we kunnen niet zeggen dat onze mannen niet luisteren naar de coach.

Hennie Woerd

Dordrecht neemt wraak tegen Volley2b Heren 1

Vrijdag 18 januari mochten de heren van Volley2B naar Dordrecht, hopend op een herhaling van de
thuiswedstrijd waar ze 3-1 wonnen. Helaas werd vanaf het eerste moment al duidelijk dat dat erg lastig
werd. Dordrecht speelde sterker dan voorheen en Volley2B kon geen ritme vinden. De eerste set ging
daardoor helaas verloren. Set 2 begon niet veel beter, maar door een aantal wissels werd de set wel
veel beter uitgespeeld en werd de set met slechts 2 punten verschil verloren. Set 3 begon sterk. Alles
lukte voor de heren uit Bergschenhoek en zo konden ze snel een ruime voorsprong nemen. Helaas
bleven de heren uit Dordrecht kalm en konden ze het gat snel dichten. Iets wat ze door konden zetten in
een set winst. Nog een set te gaan, die gelukkig ook weer goed werd gestart. Na een goede start werd
deze ook goed geëindigd. Volley2B verloor met 1-3 in Dordrecht.

De avonturen van HS1 Volley2b – Mini brengt geluk!

De heren van Volley2b ontvingen in de sporttempel van Bergschenhoek de studenten van Erasmus.
Sporthal de Ackers stond weer aan de basis voor een gedenkwaardige avond. De terugkeer van een
oude bekende en een jong talent wat geluk brengt aan het team. Dat en meer komt allemaal aan
bod in deze fantastische reportage van jullie eigenste Hennie Woerd.

Onze jonge midden Alwin had last van een blessure. Dat is lastig als je er maar 2 in het team hebt.
Gelukkig wilde Peter graag mee, maar we vonden er nog een die mee wilde. Iemand die vorig jaar
nog bij de selectie zat. Een jonge man van 2 meter 40 hoog en ook zoon 2 meter breed. Onze eigen
Macro.. ehh.. Marco.

De wedstrijd begon sterk voor onze helden. En dat alles door de mini van de maand. Met een
geweldige serve won hij na een lange rally het eerste officieuze punt. Dit smaakte naar meer dus de
eerste set kwam volley2b gelijk sterk uit de startblokken. Erasmus had niets te vertellen en werd
helemaal kapot geserveerd. De eerste set werd gewonnen met 25-12.

Set 2 werd wat moeilijker voor onze jongens. Het ging gelijk op, maar Erasmus pakte de set na een
service serie en wonnen zo de 2 e set. Dat was erg jammer, want het was niet nodig. De service van
de jongens was zwakker, de pass werd minder en aanvallend kwamen ze er niet meer doorheen. Zo
zonde en onnodig. Helaas! Dan maar naar set 3.

Set 3 begon slecht. 1-7 achter. Jeetje jongens, dacht ik. Wat zijn jullie aan het doen? Jullie begonnen
zo sterk. Maar wat een sterk spel zeg om nog zo terug te keren. Mede door een paar kill blocks en
een veel betere serve lukte het om de set toch te pakken met 25-23. Ongelooflijk wat een spanning
en ontlading in die set. Geweldig om daar bij aanwezig te zijn. Set 4 was weer wat saaier. De jongens
liepen er over heen en er was geen probleem meer. Set 4 haalde ze overtuigend binnen met 25-15.
Einde wedstrijd en een verdiende overwinning.

De mini riep Joran uit tot man of the match. Een goede overwinning door HS1, waar ze van te voren
niet over durfde dromen. Zou het door de mini komen? Ik weet het niet dames en heren, maar hij
heeft wel degelijk geholpen!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – 2 keer winst op rij

De heren van Volley2b mochten zich melden in Bruinisse. Dit na de thuisoverwinning een week
geleden tegen de heren uit Krimpen. Bij aankomst kwamen we in een dorpshuis binnen waar de
gezelligheid van af droop. En wij maar denken dat de Zijde ongezellig was. Maar goed, onze Emiel
was jarig dus een overwinning stond gepland om dat te vieren.

We mogen beginnen op centercourt en dat is altijd wel een soort extraatje voor de jongens. Een
lekkere ruime zaal waar je niet afgeleid kan worden door andere wedstrijden etc.. De wedstrijd
begon niet ontzettend sterk van Volley2b. De service was niet sterk genoeg om Forza onder druk te
zetten en de pass niet sterk genoeg om zelf aanvallend druk te zetten. Ondanks een goede eindspurt
werd de set niet gewonnen en ging de set helaas naar Forza met 25-23.

Set 2 was overduidelijk beter van Volley2b. Er werden service series neergezet en veel sterker
geblokkeerd ook door volley2b. Het is heerlijk om te zien hoe onze heren hun draai vinden en de
tegenstander onder druk zetten. Een speler specifiek werd erg onderdruk gezet. De heren hebben
deze set ook ruimschoots binnengehaald met een stand van 16-25. Zo gingen ze vol vertrouwen de
volgende set in om ook deze binnen te halen.

Ook set 3 was weer sterk, maar er zat minder vertrouwen in de set dan daarvoor. Het ging lang gelijk
op voordat er eindelijk het voortouw werd genomen en er een serviceserie neer werd gezet om zo
de set te winnen, 18-25. In set 4 was het helemaal nog spannend. Eerst geschreeuw tussen zoon en
moeder. Dr zoon in het veld en moeder op de tribune. Heerlijk zo’n mosselbank. Die mosselbank
maakte het wel spannender dus uiteindelijk. De heren werden bijna van de mat geslagen maar door
een goede laatste serie werd het 21-25.

1-3 winst voor onze knappe mannen! Sinds de komst van Tjeerd staan we 7-1 dus die moet gewoon
blijven natuurlijk. Dames heren ik wens jullie een fijne week en fijne feestdagen en jullie horen weer
wat van mij in het volgende jaar!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 Volley2b – Een #*&%!*#@$ wedstrijd

Pardon my English dames en heren, maar wat een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende
wedstrijd was dit zeg. De heren moesten tegen een concurrent (AVVA uit Ameide) waar het
wederom belangrijk was om punten te pakken en ondanks een sterke start wisten ze het
weer voor elkaar te krijgen om geen enkel puntje binnen te harken.

De eerste set begon goed. Gewoon sterk en degelijk zoals ze kunnen spelen. Serverend
sterk, blokkerend stonden ze goed, verdedigend stabiel en aanvallend goed scorend. De
pass was af en toe een beetje aan het wankelen, maar dat werd prima gecompenseerd met
de andere acties. Dat was tot 18-23, een service serie tegen waarin de eigen aanval stokte
en het was klaar. 5 aanvalsfouten achter elkaar en ze stonden gelijk. Wat ze meteen
doortrokken naar 25-23.

Set 2. Geen vertrouwen meer, veel fouten en een zwakke service. Achter elkaar ging er wel
bij iemand iets mis. Dan de pass, dan de set-up dan de aanval. Het lukte niemand meer om
te gaan volleyballen. Op deze manier gingen ze er hard af met 25-17. Set 3 was trouwens
niet heel veel anders, de eindstand van deze set zo mogelijk nog slechter, ja dat was het
verschil 25-16.

Set 4, nou nu dan misschien nog een puntje pakken? Nee hoor, mocht niet baten. Ondanks
dat ze netjes bij elkaar bleven en het een close set was was het wel weer heel slecht. Mijn
hemeltje dames en heren, wat een service fouten werden er gemaakt in deze set.
Ongelooflijk. Het werd dan wel een stand van 25-23, maar het was niet om aan te gluren. Ik
weet dat Martin de statistieken altijd maakt dus ik ben heel benieuwd wat daar uit zal
komen. Zeker op het gebied van fouten last.

Hopelijk lukt het ze volgende week wel in de beker. Tot dan, een fijne dag nog!

 

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 Volley2b – Zware domper

Wat was dit weer een wedstrijd dames en heren. Voor de neutrale kijker een thriller van het
eerste uur. Voor de supporters van Volley2b een zware domper en voor de supporters van
WIK een blijde broodnodige overwinning.

De selectie van Martin was smal. Dit betekende weinig wissels en de basis moest het maar
doen, zonder hulp. Helaas lukte dit de jongens maar 2 sets. Wat een ongelooflijke kracht en
overtuiging zat er in die 2 sets. Beide sets werden overtuigend gewonnen met 25-17. Sterke
pass, sterke aanval en prachtige set-ups. Geen rede om dit niet door te zetten zou u denken.
Nou die reden was er ook niet, maar toch werd het niet gedaan. Er kroop angst in het team.
Wat nou als we dit uit handen geven? Ze hebben deze ballen, moeten we alles anders gaan
doen nu? Wat als… Naja, u begrijpt het wel.

Set 3 begon al zwakker. De pass zwakte wat af, de sets kwamen niet meer zo lekker aan en
de aanvallers kwamen er niet meer doorheen, of naja, ze kregen hem af en toe amper het
veld in. De 3 e set werd dan ook verloren met 27-25. Allicht een voorbode op de rest, maar ik
hoopte van niet.

Maar ik had valse hoop. Alles liep steeds stugger en WIK aan de andere kant kregen de wind
in de rug. Steeds meer foutjes slopen er in en volley2b kon zich gewoon niet lostrekken van
het gehannes en geklooi. Ook deze set ging verloren met 25-23. Dan maar een 5 e set.
Zouden we die wel winnen? Of lukt het ze ook deze set niet om te winnen?

Nou het laatste bleek. Wat een POKKEzooi zeg. Wat een onnodig verlies was dit uiteindelijk.
20-18 verliezen. 3-2 naar huis na 0-2 voorsprong. Echt zo onnodig dat HS1 dit uit handen
geeft. Dit verlies zal nog wel even diep bij de jongens zitten, maar ik hoop dat ze volgende
week gewoon door kunnen zetten wat ze nu in de eerste 2 sets hebben laten zien.

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 Volley2b – Zware bevalling

Wat een heftige wedstrijd zeg. Waar weer een 4-0 overwinning hard nodig was tegen een
concurrent uit de onderste regionen bleek een hele zware bevalling te zijn. Maar gelukkig hadden
onze mannen Luke de mini van de maand als reddende engel om het moraal hoog te houden.
Set 1 begon sterk met een sterke service van Bart Visser. 7-0 voorsprong, wat een goed begin. Al
gauw bleek dat het niet genoeg te zijn. De mannen van ROWI gaven zich niet zomaar gewonnen en
liepen zelfs uit tegen de heren van Volley2b. Ook de wissels konden het tij niet keren en zo werd de
eerste set helaas verloren.

Door deze mentale klap begon de 2 e set ook weer bar slecht. De heren van volley2b kwamen er niet
uit. Aanvallend kwamen ze niet door het blok heen en zelf blokkeren zat er niet bij. Hierdoor ging de
2 e set ook verloren, ondanks dat ze het op het einde bijna rechttrokken. In de 3 e set trokken ze dit
door. Er werd beter gepassed en ook wat beter aangevallen. De heren kregen iets meer lucht en
gingen wat vrijer spelen. Deze set werd met veel moeite binnengehaald en zo werd het 1-2 in het
voordeel van de uit spelende ploeg.

Set 4 werden de mannen van volley2b nog iets beter. Nog steeds waren er wat domme fouten zoals
ballen die keihard uit worden geslagen terwijl er geen blok hangt, of 2 keer achter elkaar in het hart
van de blokkering slaan, of een bal proberen door te tikken en afgeblokt worden. Zulke stomme
dingen bleven gebeuren. Maar desondanks werd deze set ook gewonnen door de heren van V2b.

Set 5 werd zonder moeite gewonnen met 15-10 en zo won heren 1 eindelijk weer een wedstrijdje.
Wat veel te lang duurde en wat een zware bevalling was, heeft zich uitbetaald in drie punten die het
team van Martin Rutten goed kon gebruiken. Hopelijk pakken ze volgende week gewoon de volle
mep in groot ammers, maar dat zien we dan wel. Tot die tijd wens ik jullie een prettige week en
lezen jullie de volgende avonturen ook op de site!

En nogmaals Luke, zonder jou was het helemaal niks geworden, dus namens alle jongens:
Bedankt voor de support en tot de volgende keer!

Hennie Woerd

De avonturen van HS1 – Oude bekende

De heren van Volley2b volleybalde 3 november uit in Waspik tegen de heren van Attak’55. U weet wel, die gasten die onze jongens bijna van het kampioenschap afhielden vorig jaar. Wat een wedstrijd was het ook dit keer weer. Na een ontspannen voorbespreking liepen de heren de ijskoude hal in in Wispak… ehh… Waspik. Na een flinke warming up (wat ook wel nodig was, het leek wel -5 in die hal, brrrr…) begon de wedstrijd eindelijk.

De eerste set begon uitstekend, goede druk met de service, goede passing en een stabiele aanval. Dit werd halverwege de set helaas minder en de mannen van Attak begonnen ook opeens beter te spelen. Ondanks het sterke spel van Volley2b wisten ze zichzelf niet te belonen met de set winst. 25-23 werd er verloren.

Set 2 begon wat moeizamer een achterstand moest worden weggewerkt. Helaas lukte dit niet. De wissels pakte goed uit, maar brachten niet volledig het gewenste resultaat. Ook deze set ging verloren, 25-22. Gelukkig begon set 3 weer ijzersterk en werd daarom ook gewonnen. Dit keer lieten ze eindelijk zien dat ze de betere ploeg waren en wonnen met 20-25 overtuigend de 3e set.

Set 4 was helaas weer een stuk moeizamer een paar gruwelijk harde ballen van Joran en Sjoerd waren goed voor het moraal, maar konden de overwinning helaas niet veilig stellen van deze set. 25-23 was de uitslag van de 3e set wat de einduitslag 3-1 maakte voor de heren uit Wispak ehh… Waspik.

Maar goed, vorig jaar verloor heren 1 met 4-0 van ze in Wispak dus nu is het toch fijn dat ze wel een setje hebben gepakt. Afwachten wat er thuis gaat gebeuren dan maar.

Hennie Woerd